Вівторок, 23.04.2024, 11:33
Нове на сайті Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Оновити Нові повідомлення · Особисті повідомлення Особисті повідомлення() · Відомості про учасників форумуУчасники · Читаємо правила форумуПравила форуму · Знайти на форуміПошук · Підписатися на отримання новинRSS · Тільки для VIP-користувачівПриватний форум ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Пошук » Допоможіть знайти » Шукаю місце захоронення бійця Червоної армії (Похованого у Ставищі взимку 1944 року)
Шукаю місце захоронення бійця Червоної армії
sergiylavskiyДата: Четвер, 30.04.2015, 10:47 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Початківець
Повідомлень: 1
« 0 »
Країна: Україна
Статус: :-(
Доброго дня!

Шукаю місце захоронення свого прадіда Москальця Федора Архиповича, бійця Червоної армії (рядового 270 стрілецького полку 58 стрілецької дивізії), який загинув під час Другої світової війни (вважається зниклим безвісти). За даними алфавітної книги померлих польового пересувного шпиталю №638, він похований у Ставищі Київської області (на кладовищі), помер від хвороби (анаеробної інфекції), датою вибуття значиться 25 січня 1944 року.

Підкажіть, будь ласка, у якому саме місці він міг бути похований? У той час у Ставищі було одне місце захоронення загиблих чи декілька? Чи проводилися перезахоронення після війни?

--

Сергій Лавський, sergiylavskiy@gmail.com
 
ViktorДата: Четвер, 30.04.2015, 13:06 | Повідомлення # 2
Генерал-майор
Група: Адміністратор
Повідомлень: 1972
« 11 »
Країна: Російська Федерація
Статус: :-(
Изначально захоронений было несколько. Впоследствии было произведено перезахоронение в одном месте – в парке. Там сейчас стоит Мемориал Славы.
Часть списка с Мемориала Славы с фамилией Вашего Прадеда.



Вот что писал Александр Панченко: «Не всіх загинувших наших земляків на полі бою 24 січня 1944 р під Баштечками занесли на плити Меморіалу Слави в парку.
Адміністрації района потрібно на це звернути увагу і виправити цю ситуацію. Можливо і рідні не знають про своїх невернушихся братів, батьків, синів. ВОНИ НЕ ПРОПАЛИ БЕЗВІСТИ, А СКЛАЛИ СВОЇ ГОЛОВИ В ТОМУЖ МІСЯЦІ СІЧНІ 1944-го, КОЛИ ЇХ ПРИЗВАЛИ ПОЛЬОВІ ВІЙСЬККОМАТИ ...
Мій батько Панченко Іван Герасимович (1915-1990) після тяжкого поранення з 2 серпня 1941 року до осені 1943 року перебував на лікуванні в ставищанській районній лікарні у д. Сахарова. Тоді поряд з ним було багато поранених, які помирали від ран. Їх хоронили на кладовищі в різні могили. А восени 1943 року всіх поранених, хто не зміг втекти напередодні, німці з поліцаями розстріляли в кутку цвинтаря по сьогоднішній вулиці Кравченка і вулиці яка веде до цегельного заводу. Там до війни був основний вход на православний цвинтар. Багатьох поранених, які швидко помирали в прийомному відділенні, яке заходилося в сьогоднішньому дитячому санаторію, хоронили там же при в"їзді в санаторії зліва на территорії парку».


Санкт-Петербург
 
Форум » Пошук » Допоможіть знайти » Шукаю місце захоронення бійця Червоної армії (Похованого у Ставищі взимку 1944 року)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Ставище © 2024